Az első divatszemüveged?

divatszemüveg1_2

Itt az ideje egy divatszemüveg beszerzésének!

A divatszemüvegek évek óta egyre divatosabb kiegészítői lesznek lassan minden szettnek. Távol állunk már azoktól az időktől, amikor még a szemüveg kellemetlen de hasznos kiegészítője volt az embernek, vagy bizonyos nem trendi megjelenéshez és személyiségjegyekhez tartozott. Ma már számos sztár, nagy példaképink is előszeretettel viselik ezt a kiegészítőt, ami számos ponton tudja javítani a megjelenést, kifejezhetjük a segítségével nem csak a személyiségünket, de a céljaink elérésében is sokat segíthet számunkra. Nézzük is meg, hogy milyen esetekre lehet jó egy divatszemüveg viselése, és persze azt is, hogy mikor nem csak divatból érdemes viselni egy ilyen darabot.

Okulárétól a divatszemüvegig

A szemüveg eredetileg csupán a látás javítására szolgáló eszköz volt. Ahogy azonban bejött a technológia a mindennapi használatok sorába, és egészen fiatal kortól kezdve viseljük, egyre többen. Egyes jóslások szerint néhány éven belül a dioptriás szemüveget viselők száma elérheti a 40%-ot, amely a fiatalok esetében még magasabb is lehet. Éppen ezért, már nem lehet azt mondani, hogy a szemüveget viselők igazán kisebbségi csoportot alkotnának. A divat is ennek megfelelően változik, ma már egyre trendibb darabok vannak, kifejezetten olyan kinézeteket alakítottunk ki, amelyek szemüveg nélkül nem is működnek. Ezen a ponton jelentek meg a divatszemüvegek, amelyeknek ma már egyre nagyobb mind a kereslete, mind a kínálata. Nem kell azt kívánnunk, hogy bárcsak rosszul látnánk, csupán mert egy keretre lenne szükségünk egy bizonyos stílus eléréséhez. A dioptria nélküli darabok mindenkinek lehetővé teszik, hogy a stílusuknak megfelelően öltözködjenek. Kedvenc márkáinkat viselhetjük ennek segítségével.

divatszemüveg1_3

Hasznos is lehet a divatszemüveg

Ez a kiegészítő persze nem csak a stílusok vagy a trendek megmentője és hasznos kiegészítője lehet, hanem segíthet minket az élet számos területén. Először is, érdemes lehet randevúkon is viselni, hogyha inkább a személyiségünkkel szeretnénk kitűnni, mintsem a kinézetünkkel. Érdemes lehet persze itt is egy stílusunknak megfelelő ruhát és kiegészítőket viselni. Amikor azonban igazán érdemes divatszemüveget viselni, az a legtöbb komoly munkahelyzet. Azt tudjuk már, hogy a szemüveg öltöztet, lényegében össze van kapcsolva a komoly, felelősségteljes, okos jelzőkkel. Éppen ezért, hogyha egy állásinterjúra elmegy két ember ugyanazokkal a képességekkel, sokkal jellemzőbb, hogy a szemüveget vagy akár divatszemüveget viselő szemüveget választják. Érdemes azonban megjegyezni, hogyha az ember kellemetlenül, esetlenül érzi magát akár a divatszemüvegében is, akkor inkább jobb nem erőltetni a dolgot, hiszen a magabiztosságot sugárzó tekintet és testbeszéd legalább annyira fontos, mint a komoly és megbízható kinézet.

Hogyha már meg is van a munka, akkor is sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor inkább egy felelősségteljes kinézetet kell hoznunk. Ilyenek lehetnek az ügyfelekkel való tárgyalások, előadások tartása, új kollégák betanítása. Egyfajta erőteljes képet állíthat fel magáról az ember. Ez nem megtévesztés, hanem egyfajta felkészülés a komoly helyzetekre. Megtanuljuk azt is, hogy húzzuk ki a hátunkat ilyen esetekben, hogy öltözzünk fel az alkalomnak megfelelően. Ennek pedig egyik fontos eleme lehet a dioptria nélküli darab is, amely hozzátesz a felkészülési folyamatunkhoz, és elősegít bennünket az elvárt eredményhez.

A legtöbben szeretjük figyelmen kívül hagyni, hogy milyen fontos is az, mit viselünk a mindennapok során. Egy márkás divatszemüveg legalább olyan hatással lehet a kisugárzásunkra, mint egy magasított talpú cipő vagy egy szép nyaklánc. Egy márkás divatszemüveget könnyen találhatunk valamelyik ismert webáruházban. Hogy biztosak legyünk a márka eredetiségét illetően, érdemes lehet optikából vásárolni, ahol csakis a gyártótól szállítanak termékeket. Ajánlom a kedves olvasók figyelmébe az eOptika termékeit, ahol egészen a Prada és Jimmy Choo divatszemüvegekig vásárolhatunk a legjobb termékekből: https://eoptika.hu/kategoriak/divatszemuvegek.html.

divatszemüveg1_1

Identitás és divatszemüveg

Ha tehát egy ilyen márkás, jó minőségű és tartós darabot választunk, az nem csak a külsőnkre lehet számot tevő hatással, hanem a teljes lényünkre. Magabiztosabban állhatunk mások elé, de ha az ellenkezője a cél és egy lencsét keresünk, ami mögé nyugodtan elbújhatunk, azt is meglelhetjük ebben a kiegészítőben. Hogy szolgálhatja ugyanaz a tárgy egyszerre ezt a két ellentétet? A megoldás egyszerű. A változás tulajdonképpen nem a kiegészítőn múlik, hanem bennünk zajlik le, mi döntjük el, hogy mit szeretnénk közvetíteni a világ felé, és mi az, ami ennek az eléréséhez vezet. Ez akár pedig lehet egyszerűen egy divatszemüveg is, vagy sok más kiegészítő a mindennapokból.

Ha pedig néhány tippre lenne szükségünk, hogy milyen kiegészítőt is válasszunk az eOptika hatalmas kínálatából, talán ez a cikk egy kis segítséget nyújthat a kialakítás, szín és fajta tekintetében. A dioptria nélküli darabok esetében is ügyelnünk kell az arcformánkra a választás során, és persze a stílusunkat se hagyjuk figyelmen kívül, hiszen ennek a kiemelése lenne a fő cél.

You may also like